Volledig scherm
© REUTERS

Rutte wil bloedmonster van buschauffeur dodelijk ongeluk Sierre

Minister-president Mark Rutte heeft de Zwitserse regering gevraagd om een bloedmonster van de Belgische buschauffeur die in 2012 tegen een tunnelwand botste in Sierre. Bij het ongeluk kwamen 28 mensen om het leven, waaronder zes Nederlanders.

Rutte wil eindelijk uitsluitsel over de vraag of het om een bewuste daad ging. Rutte maakte zijn verzoek bekend aan de ouders van een aantal slachtoffers die uit Nederland stammen.

In Zwitserland is het onderzoek naar de ramp afgesloten zonder dat de oorzaak werd benoemd. Een van de ouders schreef 'met de moed der wanhoop de Nederlandse en Belgische regeringsleiders aan', en kreeg nu een antwoord van premier Rutte.

,,Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in reactie op uw brief laten weten graag na te gaan op welke wijze de Zwitserse autoriteiten kunnen worden benaderd met het verzoek een bloedmonster beschikbaar te stellen voor onderzoek'', klinkt het.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement