Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © EPA

Rutte wil geen top met Poetin: ‘Niet waar ik bij ben, in ieder geval’

Aan de Europese vergadertafels dreigt vanavond een stevige clash tussen voor- en tegenstanders van gesprekken op topniveau met de Russische president Vladimir Poetin. Duitsland en Frankrijk stellen die voor, de Baltische landen en Polen zijn fel tegen. Ook Nederland is tegen. Premier Rutte laat er geen onduidelijkheid over bestaan: Dat gebeurt ‘niet waar ik bij ben, in ieder geval’.

52 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Jammer dat premier Rutte niet meedoet als president Poetin komt. Nederland is sterk afhankelijk van export voor de economische groei. Rusland biedt vele mogelijkheden voor economische en strategische samenwerking. Minstens zo veel als voormalige leden van de vm. Russische Federatie. Zeker nu de klimaatveranderingen ons zouden kunnen gaan dwingen, om de economische groei meer te gaan halen uit het eigen Europese continent. Frankrijk lijkt gelukkig een meer genuanceerde kijk te hebben op Rusland.
 • Ton Dolfijn

  1 jaar geleden
  Rutte moet maar eens een ander baantje zoeken. Net als Poetin is hij veel te lang aan de macht. Het getuigd van onmacht om niet te willen praten met Poetin en is gewoon dom. Rusland keert de blik naar het Oosten en bewapent zich voor het Westen. Elke aanval op Rusland kwam uit het Westen: Napoleon, Keizer Wilhelm 11, Hitler. Dialoog, toerisme, handel dat zijn manieren om Rusland te verwestersen. Poetin heeft een Nederlandse schoonzoon en liep hier rond, net als Peter de Grote en Anna Palowna...
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  @R.Moermans,zouden de VS in het zelfde geval andere methoden hanteren? U vraagt om feiten. Welnu ik zal er enkele noemen. De Krim. Als de Russen het niet hadden geannexeerd zou 'Krim Bay' een feit zijn geworden met alle geopolitieke gevolgen van dien. Waarom niet van leer trekken tegen China, de kindermoordenaars in Myanmar of Oost Jeruzalem. De westerse regeringen geven geen moer om welke bevolking dan ook. Zij wensen een machthebber die naar hun pijpen danst.
 • R. Moermans

  1 jaar geleden
  @M.Waarholt. dus geen antwoord op mijn vraag mbt ontkennen van feiten. Zegt genoeg. Ja ik heb de hele docu gezien. Democratie en Poetin ?? Laat me niet lachen, hoe onnozel kan iemand zijn. Nogmaals: onderdrukking, persvrijheid ontmantelen, mensen ombrengen , mensen onder valse beschuldigingen jaren opsluiten in kampen, en ga zomaar door...uw (evt) jaren in Moskou hebben uw objectiviteit duidelijk geen goed gedaan. FEITEN !!
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Goedzoo demissionair meneer Rutte laat u nog even de spierballetjes van NL zien.Door u nee zeggen zal de grote boze wolf Poetin direct afpruipen.
 1. Weer Nederlander (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’
  Met video

  Weer Nederlan­der (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’

  Een man van 50 uit Nederland is om het leven gekomen door een val tijdens een bergwandeling in Oostenrijk. Volgens de politie in Tirol viel hij 80 tot 100 meter naar beneden. Het is niet duidelijk waardoor dat gebeurde. Het is in korte tijd al de vijfde Nederlandse dode die valt in bergachtig gebied. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging wijt dat aan onervarenheid.