Marc van Ranst (l), Willem Engel (r).
Volledig scherm
Marc van Ranst (l), Willem Engel (r). © ANP/AD

Ruzie tussen Willem Engel en topviroloog Van Ranst escaleert, aangifte van smaad en laster

Het aanhoudende conflict tussen coronascepticus Willem Engel en de Belgische topviroloog Marc van Ranst dijt steeds verder uit. Na een reeks beschuldigingen over en weer ligt er nu ook een aangifte van smaad en laster op tafel. Die komt van Willem Engel, omdat hij vindt dat Van Ranst hem in de media vergelijkt met een terrorist en een virusontkenner. De topviroloog is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik heb hem mafkees genoemd, en daar neem ik geen letter van terug.”

 1. Conings gaf training aan rechtsextremistische groep, OMT-leden voorzichtig met media-optredens

  Conings gaf training aan rechtsex­tre­mis­ti­sche groep, OMT-leden voorzich­tig met me­dia-optredens

  De spoorloze militair Jürgen Conings heeft gevechtstraining gegeven aan het Vlaams Legioen. Dat meldt de Belgische krant De Standaard op basis van meerdere bronnen bij de veiligheidsdiensten. Het Vlaams Legioen is een rechtsextremistische groepering die ‘strijdt voor het Vlaamse volk en voor Vlaanderen’. Over de precieze betrokkenheid van Conings bij het zelfverklaarde legioen is nog veel onduidelijk.
 2. Nederlandse reisadviseur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Outdoor met vriendin
  PREMIUM

  Nederland­se reisadvi­seur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Outdoor met vriendin

  De man die vrijdag overleed op het Belgische dancefestival Extrema Outdoor, is reisadviseur Jean-Paul Roels uit de provincie Zeeland, bevestigt zijn zoon Jean-Louis Roels. Tientallen klanten van de 54-jarige Zeeuw betuigen op sociale media hun medeleven aan de nabestaanden. ‘Wij gaan zeker aan hem terugdenken als wij herinneringen ophalen aan onze vakanties, die hij tot in de puntjes verzorgd had’, luidt een van de vele reacties.