Ryanair: foto van slapende crew in Malaga is nep

VideoEen foto van een crew van Ryanair die noodgedwongen op de grond slaapt, werd zondag massaal gedeeld. De luchtvaartmaatschappij bood eerst zijn excuses aan, maar komt nu met een video waarin te zien zou zijn dat het beeld is gemanipuleerd. 

Bij de foto werd verteld dat ze noodgedwongen op de grond moesten slapen nadat hun vliegtuig aan de grond bleef op het vliegveld in Malaga. Ryanair zou hen geen hotel hebben aangeboden, waardoor de vloer volgens de bemanning de enige optie was. ,,Ze maken 1.25 miljard winst per jaar, maar een hotel voor de crew is te veel gevraagd?", was onder meer een van de reacties.

Volgens critici toonde de foto aan hoe erbarmelijk de werkomstandigheden zijn bij de prijsvechter. Ryanair ligt in veel Europese landen in de clinch ligt met zijn personeel over arbeidsvoorwaarden, zo ook in Nederland. 

Op de video van een beveiligingscamera, die Ryanair zelf op social media heeft verspreid, is te zien hoe de crew op de grond gaat liggen. In het bijschrift zegt Ryanair dat met de video het ensceneren van een 'nepfoto' wordt getoond.

Volledig scherm
Volgens Ryanair is de foto van het personeel in scene gezet.