Volledig scherm
Screenshot uit schokkende video © Daily Mail

Sadist (42) bedriegt baasjes en laat hun katjes verscheuren door zijn vechthonden

Online katten kopen om ze vervolgens als levend aas te gebruiken voor bloeddorstige vechthonden. Een man uit het Schotse South Ayrshire moet tien maanden de cel in omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan deze ernstige vorm van dierenmishandeling. Dierenwelzijnsorganisaties in Schotland reageren geschokt.

De man, de 42-jarige Mark Cuthbert, kocht de dieren online via de populaire verkoopwebsite Gumtree, een Engelse variant op Marktplaats. De verkopers raakten in contact met Cuthbert en vertrouwden erop dat hun katjes naar een goed en veilig thuis gingen. Maar daar was geen sprake van: Cuthbert is een dierenbeul en voerde verschillende dieren, waaronder huiskatten, levend aan zijn vechthonden.

De Schot kon dit lange tijd ongestoord doen, tot de dierenbescherming erachter kwam dat hij zeer agressieve honden in zijn bezit had die hij liet deelnemen aan illegale hondengevechten. De inspecteurs doorzochten na een tip zijn woning en vonden schokkende video’s en foto’s waarop dode katten, vossen en dassen te zien waren. Op een van de beelden, gepubliceerd door de Britse tabloid Daily Mirror, is te zien hoe drie Staffordshire-terriërs een weerloze huiskat levend verscheuren.

Verontrustend

Een undercoveragent die bij de inval betrokken was, noemde het ‘een van de meest verontrustende en verdorven’ situaties die hij ooit heeft meegemaakt. ,,Het was overduidelijk dat de kat op de beelden vreselijk heeft geleden. Veel katten die hij heeft gekocht zijn een lange, pijnlijke dood gestorven als gevolg van marteling”, zei hij tegen de BBC.

Cuthbert is schuldig bevonden aan ernstige dierenmishandeling en aan het houden van drie vechthonden. Hij mag tien jaar lang geen honden verzorgen. Hoeveel katten hij heeft gevoerd aan zijn honden, is niet duidelijk. De politie houdt het op een ‘groot aantal’ en waarschuwt verkopers van dieren om goed op te letten bij dergelijke verkoopsites. ,,Als u een online service gebruikt om een ​​nieuw huis voor uw huisdier te vinden of te verkopen, wees dan waakzaam en zorg ervoor dat uw huisdier naar een veilige omgeving gaat”, klinkt het advies.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.