Salmonellaschandaal: zeker 90 kinderen en 30 scholen getroffen
VideoZeker dertig scholen in het westen en van Vlaanderen zijn getroffen door de salmonellabesmetting. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Negentig kinderen zijn daardoor ziek geworden.
Het is nog altijd niet zeker of het bedrijf, dat aan alle scholen maaltijden levert, verantwoordelijk is voor de besmetting. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft uit voorzorg besloten om de zaak in Harelbeke tijdelijk te sluiten om verdere besmetting te voorkomen. Volgende week worden er nieuwe tests afgenomen en zal het voedselagentschap beslissen of de traiteur al dan niet terug opengaat.
Er zijn monsters genomen die in een laboratorium worden onderzocht. Volgende week worden er nieuwe tests afgenomen en wordt er besloten of het bedrijf weer open mag.
De symptomen van een salmonellabesmetting zijn misselijkheid, braken en diarree. Soms kan koorts optreden. Bij uitdrogingsverschijnselen kan een ziekenhuisopname nodig zijn.
Er wordt verwacht dat het aantal besmettingen nog in de loop van de dag kan stijgen. De traiteur levert ook maaltijden aan diverse andere instellingen. De kans bestaat dat het aantal besmettingen nog oploopt.
Symptomen
De symptomen van een salmonellabesmetting zijn misselijkheid, braken en diarree. Soms kan koorts optreden. Bij uitdrogingsverschijnselen kan een ziekenhuisopname nodig zijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMReportage
Lachen van de stress in steeds natter Cherson: ‘Weer 12 centimeter erbij, het houdt niet op’
-
Coronaregels nekken Boris Johnson alsnog: oud-premier stapt per direct op als parlementslid
Boris Johnson stapt op als parlementslid in het Lagerhuis. Dat maakt de oud-premier van Groot-Brittannië vrijdagavond bekend. Aanleiding is het liegen over het partygate-schandaal, over de feestjes die op het kantoor van de premier zijn gehouden in coronatijd. Dat maakt - voor nu - een einde aan zijn politieke carrière. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM18
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.
-
PREMIUM
Boris Johnson kreeg vrijdag een mail: commissie overweegt zwaarste straf van zeker 10 dagen schorsing
-
-
-
Grote zorgen over hulpverlening na instorten Kachovka-dam, Zelensky boos op VN en Rode Kruis
Hulpverlening na de dambreuk bij Kachovka komt moeizaam op gang. Er is onder meer gevaar voor ziektes. Oekraïne vreest echter ook voor de toekomst van de landbouw in het vruchtbare gebied. Het leeggelopen Kachovka-reservoir was de enige irrigatiebron. -
Veroordeelde Russische bestuurders: liever naar het front dan naar de bak
Het lijkt een trend te worden in Rusland: (voormalige) bestuurders en politici die gevangenisstraf en andere schande willen ontlopen door zich aan te sluiten bij de strijd in Oekraïne.