Volledig scherm
PREMIUM
© Henk Deleu

Samen 200 jaar en nog steeds een droomkoppel: ‘We hebben ooit ruziegemaakt, maar waarom?’

Ze wonen in het Belgische Kortrijk en kijken elkaar nog elke dag diep in de ogen: Marie-Joseph (98) en Laurent (102). Sinds gisteren samen precies 200 jaar en al 74 jaar getrouwd. ,,Ooit hebben we eens ruziegemaakt, hoor. Maar we weten niet meer waarom.”

De kracht van de beste liefdesrelatie is elkaar aanvullen. En dat doen Marie-Joseph Vandermeersch en Laurent Vandewalle als geen ander koppel. Haar geheugen laat haar al weleens in de steek, maar hij gaat nog steeds prat op zijn frisse geest. Hij zit sinds een stomme val al enkele jaren in een rolstoel, maar haar benen zijn nog sterk en ze duwt hem overal waar hij heen wil. Haar ogen verliezen hun kracht, zijn kijkers ontgaan niets. En ook met de cijfers vullen ze elkaar aan: hij al een tijdje 102, zij sinds gisteren 98. Samen zijn ze een mooie 200 jaar.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.