Volledig scherm
© thinkstock

Saoedi-Arabië wil snelste, langste en hoogste achtbaan ooit bouwen

Saoedi-Arabië heeft plannen om ‘s werelds grootste, langste én snelste achtbaan ooit te gaan bouwen in de woestijn. The Falcon’s Flight, zoals de megalomane attractie moet gaan heten, zal snelheden tot wel 250 kilometer per uur halen en komt in Six Flags Qiddiya in de buurt van de Saudische hoofdstad Riyad te staan.

Op beelden van het project is te zien hoe een karretje in de vorm van een mechanische valk langs grote hoogten racet, enorme loopings maakt en met duizelingwekkende snelheden door bochten vliegt. 

Er zullen ‘authentieke thema’s die samengaan met de regio’ worden gebruikt, aldus de Saudi Gazette. ,,Dit zal het meest unieke Six Flags themapark zijn dat ooit gebouwd is’’, voegt David McKillips, de president van de Six Flags International Development Company eraan toe.

Verwacht wordt dat het park in 2023 opengaat. De Falcon’s Flight zal het kroonjuweel worden van het park, dat in een vallei op zo’n 60 kilometer buiten Riyad gebouwd zal worden.

De huidige wereldrecordhouder in achtbaanland is de Formula Rossa in Abu Dhabi, die een snelheid tot 240 kilometer per uur in vijf seconden kan halen. De hoogte, snelheid en lengte van de nog te bouwen Falcon’s Flight, die geïnspireerd is op de iconische roofvogel die in het Midden-Oosten erg populair is om mee te jagen, is nog niet bekend.

De snelste achtbaan van de Benelux is de Fury in Bobbejaanland, die een snelheid van 106,6 kilometer per uur kan halen.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”