Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen sinds juni vorig jaar autorijden. Nu kunnen ze ook zelfstandig naar het buitenland reizen.
Volledig scherm
Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen sinds juni vorig jaar autorijden. Nu kunnen ze ook zelfstandig naar het buitenland reizen. © EPA

Saoedische vrouwen mogen reizen zonder toestemming man

Vrouwen in Saoedi-Arabië hoeven geen toestemming meer te hebben van een man als ze naar het buitenland willen reizen. Volgens een nieuwe wet mogen vrouwen ouder dan 21 nu zelfstandig een paspoort aanvragen. Daarnaast krijgen vrouwen meer controle over familiezaken. Het  mannelijke voogdijsysteem in het land wordt daarmee verder uitgehold.

  1. Nederlander hackt Twitteraccount Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

    Nederlan­der hackt Twitterac­count Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

    Een Nederlander heeft het twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer gehackt. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (Make america great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld, meldt Vrij Nederland. Ook werd ongeveer hetzelfde wachtwoord gebruikt voor het wifi-netwerk op grote Trump-bijeenkomsten. Het Witte Huis ontkent dat de president gehackt is.