Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën.
Volledig scherm
Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën. © epa

Schäuble: uitkomsten top lossen crisis op

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is ervan overtuigd dat de afspraken die de Europese landen deze week hebben gemaakt in Brussel, tot een oplossing van de schuldencrisis zullen leiden. Dat schrijft hij in een ingezonden stuk dat vandaag is gepubliceerd in het tijdschrift Focus.

'Ik ben er zeker van dat wij de schuldencrisis in Europa het hoofd kunnen bieden dankzij de afgesproken, verregaande maatregelen tot hervorming van de Europese monetaire unie', aldus Schäuble. Hij benadrukte ook het belang voor Duitsland van een sterk Europa.

'Als wij als individuele staten handelen, kunnen wij grote verliezen op zijn best uitstellen, maar niet voorkomen', schrijft hij. Ook breekt de bewindsman een lans voor de euro. De Europese munt heeft volgens hem de afgelopen 12 jaar voor meer prijsstabiliteit gezorgd dan de Duitse mark ooit heeft gedaan.

Ook president Jens Weidmann van de Duitse centrale bank (Bundesbank) prees de uitkomsten van de eurotop. In een interview met de krant Frankfurter Allgemeine zei hij dat belangrijke stappen zijn gezet die uitzicht bieden op toekomstige solide staatsfinanciën in de eurozone.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”