Schietpartij bij hoofdkantoor NSA in Maryland

Bij het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA in de staat Maryland is vandaag geschoten. Eén persoon is aangehouden en één persoon is gewond geraakt.

Volledig scherm
© AP

De bestuurder van een zwarte auto zou op een veiligheidsbarrière zijn ingereden. De NSA liet al snel weten dat alles onder controle is en dat andere ingangen van het complex open zijn gebleven.  Het is niet duidelijk wat zich er woensdag precies heeft afgespeeld.

De plaatselijke politie bevestigt het incident, maar stelt dat de inlichtingendienst zelf de zaak in onderzoek heeft. De snelweg bij militaire basis Fort Meade, niet ver van hoofdstad Washington DC, werd afgesloten vanwege het politieonderzoek. 

Witte Huis

Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op het terrein van Fort Meade, een Amerikaanse militaire basis in de staat Maryland. Daar zitten ook veel andere veiligheids- en inlichtingendiensten. President Trump is van het incident op de hoogte gebracht, meldt het Witte Huis.

In maart 2015 werd een man gedood toen die samen met een tweede inzittende in een auto een hek ramde van het NSA-complex, dat bijna 30 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Washington ligt.

Volledig scherm
© Reuters
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP