Volledig scherm
Politiewoordvoerder Bill Dooley. © Videostill

Schietpartij op tuinfeest in Californië: vier doden en zes gewonden

Een of meerdere onbekenden hebben gisteravond tien mensen neergeschoten op een tuinfeest in Fresno, een stad tussen San Francisco en Los Angeles. Volgens de politie zijn er minstens vier doden.

De schietpartij vond omstreeks 18 uur lokale tijd plaats aan de zuidoostkant van de stad. De nog onbekende schutter(s) drong(en) de tuin binnen waar de bewoners een feestje met vrienden vierden rondom een voetbalwedstrijd. Terwijl de bezoekers tv keken, opende(n) de indringer(s) het vuur.  ,,Vier personen zijn overleden en zes raakten gewond’’, verklaarde politiewoordvoerder Bill Dooley tegenover de nieuwssite Fresno Bee. 

Van de schutter(s) ontbreekt elk spoor. Een aantal slachtoffers is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het was volgens de zegsman al de tweede fatale schietpartij in de stad. Een man van in de twintig werd gistermorgen doodgeschoten in een huis in een ander deel van de stad. De politie kan nog niet zeggen of er een verband bestaat tussen beide schietincidenten. 

  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.