Politieagenten bij een van de scholen in Aracruz (Espirito Santo, Brazilië), waar vrijdag bij twee schietpartijen door dezelfde dader vier doden en meer dan tien gewonden vielen.
Volledig scherm
Politieagenten bij een van de scholen in Aracruz (Espirito Santo, Brazilië), waar vrijdag bij twee schietpartijen door dezelfde dader vier doden en meer dan tien gewonden vielen. © AFP

Schietpartijen op scholen in Brazilië eisen vierde leven

Een 38-jarige onderwijzeres die vrijdag gewond raakte bij een schietpartij op een school in Brazilië, is aan haar verwondingen overleden. Eerder kwamen al twee collega’s van respectievelijk 48 en 45 jaar om het leven, en schoot de dader vervolgens op een andere school een 12-jarig meisje dood.

  1. Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt
    Update/Met video

    Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt

    De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Nederlandse tijd) vier video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe de 29-jarige Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie.