Volledig scherm
© Image Select

Schip bij Corfu toch niet in problemen

UpdateMet het onder Moldavische vlag varende schip Blue Sky M is niets aan de hand. Dat heeft de kapitein van het schip volgens Griekse media aan de marine laten weten. Het fregat Navarino nam contact op met het vrachtschip nadat het een noodsignaal had ontvangen.

Op de vraag of er problemen waren, antwoordde de kapitein ,,nee'' en ,,ik vervolg mijn reis gewoon naar Italië''. Eerder op dinsdag was er via het Europese noodnummer 112 alarm geslagen over de Blue Sky M. Het vaartuig zou honderden illegale migranten aan boord hebben en ook bewapende mannen.

Helikopters hebben ook poolshoogte genomen. De piloten hebben aan boord niemand gezien. Rond 17.30 uur verliet het schip de Griekse territoriale wateren en voer het de Italiaanse zone binnen.

Zee oversteken
Het is niet ongebruikelijk dat migranten de Middellandse Zee oversteken op weg naar Italië. Zo'n 160.000 mensen uit met name het Midden-Oosten en Afrika zijn dit jaar naar schattingen van de Verenigde Naties aangekomen op de Italiaanse kusten. Vaak reizen ze met gammele en propvolle boten. Duizenden hebben de overtocht vermoedelijk niet overleefd.