Schokkend: killer-stier slaat weer toe

Een seriemoordende stier heeft een nieuw slachtoffer gemaakt. Een 29-jarige man is zaterdag overleden aan de verwondingen die de vijfhonderd kilo zware Raton hem tijdens een stadsfeest in het Oost-Spaanse Xativa had toegebracht.

Volledig scherm
De 'killer-stier' Raton loopt weg, terwijl zijn slachtoffer wordt afgevoerd.

Raton, Spaans voor muis, had het afgelopen decennium al de dood van twee andere toeschouwers in  op zijn kerfstok.

Tienduizend euro
Vanwege zijn moordzuchtige reputatie laten Ratons eigenaars zich naar verluidt tienduizend euro betalen voor ze hun prijsdier laten opdraven. Dat hebben festivalorganisatoren er volgens Ratons bezitters graag voor over. Treedt Raton op, dan betalen toeschouwers grif het dubbele voor een toegangskaartje.

Op televisiebeelden was te zien hoe de beruchte stier de man in de arena de lucht in slingerde en vervolgens neersmakte. Volgens de lokale krant Las Provincias hebben ooggetuigen verklaard dat het slachtoffer dronken was en even daarvoor nog naar zijn tribuneplaats was teruggeleid.

  1. Lid ‘Irish Travellers’ voor rechter om oplichten Nederlandse bejaarden

    Lid ‘Irish Travellers’ voor rechter om oplichten Nederlandse bejaarden

    In Ierland staat een lid van de beruchte ‘Irish Travellers’ voor de rechter, rondreizende klusjesmannen die het liefst bij bejaarde mensen aanbellen, ze intimideren en zo tot spoedklussen aanzetten. De 41-jarige Denis Harrington deed dat minstens tien keer in Nederland. Nadat hij de huizen van de mensen was binnengedrongen, half werk had geleverd en de mensen had gedwongen tot een betaling verdween hij weer zonder een spoor achter te laten.