Schokkende beelden van agenten die zieke dakloze doodslaan

Twee Amerikaanse politieagenten staan terecht voor de moord op een dakloze man die een psychische ziekte had. De agenten in uniformen sloegen zo hard in op de man tijdens de gruwelijke mishandeling dat het slachtoffer aan zijn verwondingen overleed.

Het is de eerste keer dat in het Californische Orange County twee politieagenten voor de rechter verschijnen op beschuldiging van moord. De agenten hadden een oproep binnen gekregen dat de dakloze man, Kelly Thomas, bij geparkeerde auto's naar binnen keek.

De twee agenten kwamen snel ter plaatse en pakten de dakloze flink aan. Een van hen trok een paar handschoenen aan en riep naar de weerloze man die op de grond zat: 'Zie je deze vuisten? Die zijn klaar om jou een stevig lesje te leren.' Op opnames van beveiligingscamera's is te zien dat Kelly Thomas tegen de grond geduwd wordt. Met hun vuisten en een stroomstootwapen gaan de agenten de dakloze te lijf.

Om hulp smeken
Vervolgens komen nog vier andere agenten bij om in te slaan op het slachtoffer. Kelly Thomas smeekt om hulp en zegt dat hij geen adem niet meer kan krijgen. Dan verliest de man het bewustzijn. Vijf dagen later sterft hij in het ziekenhuis. De autopsie wees uit dat de harde mokerslagen van de agenten de doodsoorzaak waren.

De twee agenten die in de beklaagdenbank zitten, pleiten onschuldig. Volgens hen hebben ze volledig volgens het boekje gehandeld, ondanks het overweldigende bewijs. Ze beweren dat Kelly Thomas hen niet had gehoorzaamd en dat het daarom slecht is afgelopen met de man.

De twee agenten zijn op borg vrijgelaten in afwachting van hun proces.