Schokkende beelden van in Syrië ontvoerde journalist

Op internet zijn schokkende beelden opgedoken van een in Syrië ontvoerde Amerikaanse journalist. Freelanceverslaggever Austin Tice (31) coverde onder meer voor CBS News en The Washington Post de oorlog in Syrië en was al sinds augustus vermist. De video is afgelopen week op YouTube gezet, maar werd pas opgemerkt nadat de beelden gisteren op een Facebook-pagina verschenen van aanhangers van het regime van Assad.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Uitbarsting Tonga: aswolk tot maar liefst 55 kilometer hoogte

  Uitbar­sting Tonga: aswolk tot maar liefst 55 kilometer hoogte

  Zelden bereikt een aswolk na een vulkaanuitbarsting zulke hoogtes. De meest krachtige uitbarsting in de tweede helft van de vorige eeuw staat op naam van Mount Pinatubo op de Filipijnen in 1991. Destijds kwam de aswolk tot zo'n 40 kilometer hoogte, al zou dat met de huidige en meer accurate technologie nog wel hoger geweest kunnen zijn. Dat zegt de Brit Simon Proud, onder meer verbonden aan het UK National Centre for Earth Observation - die nu onderzoek doet naar de uitbarsting van de Hunga Tonga-Hunga Ha’apai vorige week.
 3. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?