Volledig scherm
© YouTube

Schokkende video: Italiaanse maffia executeert 'verrader'

VideoVier kogels door het hoofd bij klaarlichte dag in een zuivelfabriek. Dat was het tragische lot van een drugsdealer die volgens de camorra, de beruchte Napolitaanse tak van de Italiaanse maffia, een verrader was. De politie heeft de schokkende beelden vrijgegeven om de dader op te sporen en dat werkte. De uitvoerder van de meedogenloze executie zit achter slot en grendel.

Op de beelden van bewakingscamera's in de zuivelfabriek in het centrum van Calvizzano, een voorstad van Napels, is te zien hoe de achtervolgende man wanhopig probeert te ontsnappen aan de moordenaar. Hij springt over een toog en belandt zo in de zuivelfabriek. De 'killer' draagt een motorhelm en heeft zijn pistool in aanslag. Hij krijgt zijn doelwit uiteindelijk te pakken en liquideert hem met vier kogels in het hoofd.

Afpersing
Het slachtoffer is Luigi Felaco, een beruchte drugsdealer van de Polverino-clan. Mede dankzij de videobeelden is maanden na de executie de dader opgepakt. Het gaat om Gianluca Troise. De beelden waren een belangrijke bijdrage in het onderzoek en in het begrijpen van de motieven van de executie. Blijkbaar ging het volgens de camorra om een verrader en was er ook afpersing tussen clans van de internationale drugshandel bij betrokken.

 1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

  Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

  Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.
 2. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek
  Update

  Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

  Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.