Volledig scherm
© AFP

Scholiere in brand gestoken na beschuldigen schoolhoofd van wangedrag: 17 arrestaties

De politie in Bangladesh heeft zeventien mensen opgepakt nadat een scholiere levend in brand was gestoken. De jonge vrouw - die overleed - had het schoolhoofd vorige maand beschuldigd van seksueel wangedrag en weigerde haar aangifte in te trekken. De man wordt nu aangewezen als opdrachtgever van de vergeldingsactie.

Volledig scherm
© AFP

De dood van de 19-jarige Nusrat Jahan Rafi heeft in het Aziatische land geleid tot grote commotie. De politie maakte vandaag bekend dat één van de opgepakte mensen het schoolhoofd heeft aangewezen als opdrachtgever voor de aanval op de scholiere.

Rafi was volgens de politie op 6 april naar het dak van de school gelokt. Dat gebeurde toen een mede-leerlinge zei dat een van haar vrienden op het dak in elkaar werd geslagen. Daar eisten haar belagers dat ze haar beschuldiging zou intrekken, maar dat weigerde ze. 

Ze werd vervolgens vastgebonden, overgoten met brandstof en in brand gestoken. Volgens een woordvoerder van de lokale politie wilden de daders het op een zelfmoord doen lijken. Zo werd haar hoofd opzij gehouden en alleen haar lichaam overgoten met brandstof.

Zeer ernstige brandwonden

De scholiere belandde in het ziekenhuis met brandwonden, tachtig procent van haar lichaam was verbrand. De jonge vrouw nam voor haar overlijden nog een video op, waarin ze haar beschuldigingen herhaalde. ,,De docent heeft me aangeraakt. Ik zal doorvechten tegen dit misdrijf tot mijn laatste ademtocht'', zwoer Rafi.

Ze overleed op 10 april in het ziekenhuis. In de dagen daarna vonden er demonstraties plaats. Duizenden mensen waren aanwezig bij de begrafenis van het meisje. 

Volledig scherm
© AFP