Een jongetje staat bij de ingang van een klaslokaal van een school van de Verenigde Naties in de Gazastrook.
Volledig scherm
Een jongetje staat bij de ingang van een klaslokaal van een school van de Verenigde Naties in de Gazastrook. © ap

School Gazastrook gebruikt als opslag voor raketten

In een leegstaande school in de Gazastrook zijn vandaag twintig raketten gevonden. Dat meldt het UNRWA vandaag, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties die zich richt op de Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Een aantal raketten van het type M-302 die Israël in maart onderschepte van een Panamees vrachtschip met als bestemming Gaza.
Volledig scherm
Een aantal raketten van het type M-302 die Israël in maart onderschepte van een Panamees vrachtschip met als bestemming Gaza. © afp

Onmiddelijk na de ontdekking informeerde het UNRWA de autoriteiten waarna de raketten uit de school zijn verwijderd om 'de veiligheid van de school te waarborgen'.

Via een persbericht laat de organisatie weten de actie van de 'groep of groepen' die de raketten in de school hebben opgeslagen te veroordelen. UNRWA zegt een onderzoek te zijn gestart naar de opslag van de raketten.

'Dit is onmiskenbaar een schending van het internationaal recht. Dit incident, de eerste in zijn soort in Gaza, brengt burgers en het personeel van UNRWA in gevaar tijdens haar belangrijke missie om de Palestijnse vluchtelingen in Gaza te helpen en te beschermen', aldus het UNRWA.

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?