Volledig scherm
Leerlingen van de Christopher Columbus High School in Miami zijn boos omdat de schoolleiding voor het schoolfeest een levende tijger regelde. © Reuters

School in Miami haalt echte tijger
naar schoolfeest met jungle-thema

De Christopher Columbus High School in Miami had een leuk idee voor het jaarlijkse eindfeest: een echte tijger. Het thema van het feest was niet voor niets ‘jungle’. Tot ontsteltenis van de leerlingen stond er afgelopen vrijdagavond dan ook een grote ijzeren kooi met een levende tijger op de dansvloer.

Behalve een levende tijger, had de schoolleiding ook een aantal andere kleinere dieren naar het feest gebracht, maar vooral de tijger zorgde voor woede onder zowel leerlingen, ouders als leraren, die de actie op sociale media afbrandden. ,,Dit is dierenmishandeling", klinkt het boos.

'Koning van de jungle misbruikt'

Op filmpjes is te zien hoe de tijger door zijn kleine kooi ijsbeert, terwijl om hem heen felle lichten en gekleurde discolampen knipperen. ,,De Christopher Columbus High School moet zich schamen… om de 'koning van de jungle' op een feestavond te laten zien. De arme tijger is gebruikt als exotisch amusement voor de dwaze tieners die aanwezig waren. Die kinderen konden hier niets aan doen, de schoolleiding had beter moeten weten", zegt Mari-Chris Castellanos, die videoclips van de tijger op Facebook postte.

Gezelschap

De schoolleiding verdedigde de beslissing om het roofdier naar het schoolfeest te brengen en zegt dat het hotel waar het feest gehouden werd, toestemming gaf, zo schrijft de Miami Herald. ,,Twee politieagenten waren de hele tijd aanwezig. De dieren waren afkomstig van faciliteiten die erkend zijn door de Florida Fish en Wildlife Conservation Commission. De tijger was slechts enkele minuten aanwezig in zijn kooi en was op geen enkel moment in gevaar, werd niet gedwongen op te treden en was altijd in gezelschap van zijn verzorgers. Het grootste deel van de tijd lag hij relaxed in zijn kooi met zijn hoofd afgewend van het publiek."