Margaret Atwood met het vervolg op The Handmaid's Tale, The Testaments.
Volledig scherm
Margaret Atwood met het vervolg op The Handmaid's Tale, The Testaments. © AFP

Schrijfster Handmaid's Tale over afschaffen abortuswet VS: ‘Vrouwen worden tot slaaf gemaakt’

Margaret Atwood, de wereldberoemde schrijfster van het boek The Handmaid's Tale, heeft zich uitgesproken tegen de afschaffing van de abortuswet in Amerika. Het boek en de gelijknamige serie worden er op sociale media vaak bijgehaald door voorstanders van abortus vanwege de duistere toekomst die het verhaal schept, waarin de rechten van de vrouw volledig zijn ingeperkt door een religieuze elite.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Podcast: ‘Ik hoop dat meer mensen zich uitspreken over abortus’
  Podcast Zij zegt

  Podcast: ‘Ik hoop dat meer mensen zich uitspreken over abortus’

  In de wekelijkse podcast Zij zegt neemt Debby Gerritsen iedere vrijdagmiddag het nieuws van de afgelopen week door. Wat viel op? Hierover praat ze met haar gast en twee vaste sidekicks, AD-collega’s Anoushka Lakerveld en Davine Lambert. Deze week gaat Debby in gesprek met sociaal wetenschapper Linda Duits over vrijheid, de jurk van Kim Kardashian en het recht op abortus, ‘Ik hoop dat meer mensen in Nederland zich uitspreken over abortus’.