Volledig scherm
Martin Schulz tijdens het interview. © EPA

Schulz: Hoe lang kijken we nog toe hoe Erdogan ons beetneemt?

Martin Schulz verwijt zijn rivaal Angela Merkel dat ze haar gevoel voor realiteit is verloren en het contact met de burgers is kwijtgeraakt. ,,Veel mensen hebben de indruk dat Angela Merkel afwezig is'', zei Schulz vandaag in een interview met de ARD.

Quote

Hoe lang willen we werkeloos toekijken hoe de heer Erdogan ons bij de neus neemt?

Schulz trok fel van leer tegen zijn uitdager in de verkiezingsstrijd. Hij vindt dat de bondskanselier veel te aarzelend reageert op de provocaties van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. ,,Hoe lang willen we werkeloos toekijken hoe de heer Erdogan ons bij de neus neemt?'', aldus Schulz, verwijzend naar de journalist Deniz Yücel en andere Duitsers die vastzitten in Turkije.

Merkel reageerde in 'Berlin direkt' van de andere nationale publieke zender, ZDF. Ze bestreed dat ze is gaan zweven en niet meer weet wat er speelt bij de gewone Duitsers. Ze probeert haar ambtseed juist zo goed mogelijk gestalte te geven en ,,het welzijn van het Duitse volk te dienen. En dat betekent de mensen in het land helpen.''

Vanzelfsprekend

De bondskanselier zei nog altijd plezier te hebben in haar werk en het vanzelfsprekend te vinden dat ze strijdt tegen Schulz. Merkel hoopt in 2018 opnieuw gekozen te worden als partijleider van de CDU. Om in 2020 plaats te maken voor Annegret Kramp-Karrenbauer? ,,Dat zien we dan wel weer.''

Volledig scherm
Merkel in de studio van ZDF. © EPA
  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.