Volledig scherm
© ANP, bewerking: ADR

Schutter Las Vegas had afgelopen jaren veel geld verloren

Stephen Paddock, de schutter van het bloedbad in Las Vegas, had de afgelopen jaren veel geld verloren. Dat zou 'een doorslaggevende reden' kunnen zijn waarom hij besloot om vanuit zijn hotelkamer het vuur te openen. Dat heeft sheriff Joseph Lombardo in een interview gezegd.

Sinds het bloedbad begin oktober gissen de autoriteiten nog altijd naar een motief. De uitspraak van de sheriff is de eerste keer dat de politie een mogelijke verklaring geeft voor het geweld, meldt CNN.

Status

Paddock was een gokker die regelmatig grote bedragen inzette. Lombardo stelde verder dat 'dit individu enorm status gedreven' was ,,Gebaseerd op de manier waarop hij graag gezien werd binnen de casino-wereld en bij zijn vrienden en familie." Zijn status ,,begon duidelijk in een korte periode snel af te nemen, dus dat kan een doorslaggevende reden geweest zijn."

Toch is Lombardo er allerminst zeker van dat Paddocks verlies bij het gokken het hoofdmotief is geweest. ,,Wat is de reden?", zei hij in hetzelfde interview ,,We hebben daar nog geen antwoord op gekregen."

Complotdenkers

In tien minuten schoot Paddock 58 mensen dood en nog eens bijna 500 mensen raakten gewond bij het grootste bloedbad uit de moderne Amerikaanse geschiedenis.

Na het bloedbad dat schutter Stephen Paddock begin oktober aanrichtte in Las Vegas, hebben sommige overlevenden nog steeds geen rust gevonden. Op sociale media worden ze bedreigd door complotdenkers die de slachtoffers afschilderen als 'leugenaars'.