Volledig scherm
De vlag hangt halfstok vlakbij de basisschool in Newton. © epa

Schutter VS drong school binnen

UpdateDe schutter die vrijdag een bloedbad aanrichtte op een school in het Amerikaanse Newtown is het gebouw binnengedrongen en werd niet vrijwillig binnengelaten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Volgens de politie heeft het onderzoek tot op heden 'erg goed bewijs' opgeleverd, dat zal helpen bij het vaststellen van het motief van de schutter. Wat dat bewijs precies is, is niet bekendgemaakt. Onderzoekers waren vandaag nog altijd bezig de school minutieus uit te kammen.

Een vrouw die de schietpartij overleefde is volgens de politie cruciaal voor het onderzoek. Volgens de politie gaat het goed met haar.
De politie bevestigde ook dat de vrouw die op een andere plek dood werd gevonden 'een familielid' is van de dader. Volgens Amerikaanse media gaat het om de moeder van de schutter, die in de school Sandy Hook 20 kinderen en 6 volwassenen doodschoot en uiteindelijk zichzelf. Media hebben een 20-jarige man die Adam Lanza geïdentificeerd als dader.

De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels uit de school gehaald en overgebracht naar de lijkschouwer. De namen van de slachtoffers zijn nog niet bekendgemaakt.