Volledig scherm
Familieleden zitten aangeslagen buiten de bar waar schutters dertien mensen om het leven brachten. © AFP

Schutters richten bloedbad aan op Mexicaans familiefeest: 14 doden

Schutters hebben in de Mexicaanse stad Minatitlán, in de kustregio Veracruz, een bloedbad aangericht door het vuur te openen op de bezoekers van een familiefeest in een lokale bar. Daarbij kwamen veertien mensen om. Vier anderen raakten gewond. Onder de doden is een baby van één jaar. 

Volledig scherm
Gewapende agent op de plek van het bloedbad in Minatitlán. © AFP

De schutters zouden het volgens de autoriteiten hebben gemunt op de eigenaar van de bar. Niet duidelijk is of hij tot de slachtoffers behoort. Zeven mannen, vijf vrouwen en een kind kwamen in de kogelregen om het leven. De aanslag is een van de zwaarste sinds het aantreden van president Andres Manuel Lopez Obrador.

Obrador beloofde in de verkiezingsstrijd het aantal geweldsincidenten in Mexico te verminderen, maar het aantal moorden blijft onverminderd hoog. Sinds 2006 zijn meer dan 200.000 mensen omgekomen in gevechten tussen drugsbendes onderling en met de politie.

Minatitlán ligt in de olierijke provincie Veracruz aan de Golf van Mexico en wordt al jaren geplaagd door bendeoorlogen en corruptie. Het motief voor deze moordpartij is nog niet duidelijk, zo verklaart een overheidswoordvoerder. Er wordt jacht gemaakt op de schutters.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.