Volledig scherm
© AFP

Seksueel gefrustreerde dolfijn terroriseert Frans strand

De burgemeester van de Franse gemeente Landévennec heeft een zwemverbod afgevaardigd voor de baai van Brest. Reden is een seksueel gefrustreerde dolfijn die de badgasten lastigvalt.

Het dier – dat de naam Zafar kreeg – dook enkele maanden geleden voor het eerst op in de baai van Brest en was meteen een trekpleister. Zafar vermaakte toeristen met zijn capriolen en de kinderen van de plaatselijke zeilschool konden hun plezier niet op als hij opdook en met hun bootjes meezwom. De dolfijn liet soms zelfs mensen zijn rugvin vastpakken en trok hen dan een eindje voort door het water. Maar plotseling veranderde alles. 

Seksuele opwinding

Na een paar weken raakte de dolfijn seksueel gefrustreerd en begon zich anders te gedragen. Sindsdien jaagt hij de lokale bevolking en de toeristen de stuipen op het lijf door naar hen toe te zwemmen en te proberen om zich tegen hen aan te wrijven.

Zafar probeerde zelfs zwemmers te verhinderen om terug te keren naar het strand. Hij duwde met zijn neus een vrouw uit het water zodat ze door de lucht vloog. Het dier probeerde ook al tegen kajaks en kleine bootjes op te rijden.

Badgasten mogen nu het water niet meer in als de dolfijn in de buurt is. ,,Je mag de dolfijn niet meer dichter dan 50 meter naderen'', aldus burgemeester Roger Lars.

Filmpjes

Lang niet iedereen staat achter het besluit van de burgemeester. Op sociale media verschenen al enkele filmpjes en foto's van mensen die toch bij het dier gingen zwemmen en een plaatselijke advocaat is zelfs van plan om beroep aan te tekenen tegen de maatregel van Lars. Hij bestempelt het verbod als 'negatief' en 'overdreven'.

Dolfijnen planten zich niet in een specifieke periode voort. Ze copuleren in uiteenlopende standjes en hebben volgens diverse studies regelmatig seks voor hun plezier.