Volledig scherm
© Thinkstock/AD

Sekteleden eten hersenen en geslachtsdelen heksen op

In Papoea-Nieuw-Guinea zijn 30 leden van een sekte opgepakt, die zich te goed zouden hebben gedaan aan de hersenen en geslachtsdelen van lokale 'heksen'. De sekteleden trokken onder meer soep van de organen. Volgens de aanklacht verdwenen zeker zeven personen in de kookpot.

De 29 aangehouden personen, onder wie acht vrouwen, behoren tot een sekte die de strijd aangaat met kwaadaardige heksen. Het geloof in hekserij is in Papoea-Nieuw-Guinea wijdverbreid.

Zo huren mensen de tovernaars in bij ziekte, sterfgevallen of problemen van financiële aard. In ruil voor zijn, of haar, diensten vraagt een bezweerder veelal zo'n 1.000 kina, omgerekend 387 euro. Ook worden de helende bezweringen vaak geruild tegen voedsel, zoals varkens of rijst.

Bovennatuurlijke krachten
Sommige tovenaars gaan een stap verder, en eisen seks met de vrouwen uit de familie van de 'patiënt'. Vooral tegen dit laatste verzet de sekte zich. Sinds april zouden de leden al zeven heksen hebben gedood, en verorberd, zo meldt een landelijke krant. Bij de moorden werd gebruik gemaakt van messen die, zo gelooft de sekte, behept zouden zijn met bovennatuurlijke krachten.

'We hebben hun hersenen rauw opgegeten en hun organen, zoals het hart, de lever en de penis, naar onze koks gebracht om er kracht uit te halen', zo laat één van de opgepakte kannibalen weten.