Volledig scherm
World's End. © Wikimedia Commons

Selfie bij ‘Einde van de Wereld’ wordt Duitse toeriste fataal

VideoEen Duitse toeriste (35) is vandaag om het leven gekomen in Sri Lanka toen ze een selfie wilde maken bij een afgrond maar in de diepte viel. Een even oude Nederlander viel in 2015 op dezelfde plek ook naar beneden tijdens het fotograferen maar overleefde dat als eerste ooit.

Beide ongelukken gebeurden in Nationaal Park Horton Plains, zo'n 150 kilometer ten oosten van de hoofdstad Colombo. Het natuurreservaat ligt op een hoogte van ongeveer 2.000 meter. 

De Duitse toeriste wilde de selfie maken bij World's End, een rotsklif met een afgrond van zo'n 1.200 meter diep. Bij de plek staan waarschuwingsborden die bezoekers wijzen op het gevaar.  

De vrouw die met de de Duitse toeriste een trektocht door het park maakte, sloeg alarm nadat haar reisgenote in de afgrond was verdwenen. Politie, leger, luchtmacht lanceerden een grootscheepse zoekactie naar de onfortuinlijke toeriste. Daarbij kregen ze hulp van vrijwilligers onder wie veel andere toeristen. Het kostte hen grote moeite om het lichaam van de vrouw te lokaliseren vanwege de begroeiing op de berghelling. Na zes uur slaagden ze daar uiteindelijk in. 

Het stoffelijk overschot werd met een legerhelikopter overgevlogen naar een mortuarium in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo.  

Huwelijksreis

Het is niet voor het eerst dat een bezoeker van het natuurreservaat in de afgrond valt bij het ‘Einde van de Wereld'. Vrijwel niemand kan dat navertellen. Een Nederlandse toerist op huwelijksreis was in februari 2015 de eerste uitzondering. Hij stapte achteruit tijdens het fotograferen van zijn kersverse echtgenote bij de afgrond en viel 40 meter omlaag

,,Ik viel tot twee keer toe achterover op mijn rug. Ik hing vervolgens drie en een half uur in de bosjes, de langste drie en een half uur van mijn leven,” vertelde de zichtbaar geëmotioneerde Mamitho Lendas (35) later voor de televisiecamera's in een dankwoord aan iedereen die hielp bij zijn redding. Speciale dank ging uit naar een Canadees stel. De mannelijke helft bleef met Lendas praten terwijl hij op de berghelling hing, de vrouwelijke helft stond zijn echtgenote bij.  

Boom

Zo'n 40 militairen en politieagenten wisten de Nederlander met behulp van touwen uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij kreeg een brace om zijn nek en werd met een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een legerwoordvoerder had de Nederlander het geluk dat een boom zijn val brak. ,,Hij is de eerste die een val van World’s End overleeft.