Volledig scherm
Kirsten Gillibrand. © EPA

Senator Kirsten Gillibrand stapt uit presidentsrace

Kirsten Gillibrand, Democratisch senator voor de staat New York, heeft laten weten zich niet langer verkiesbaar te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. ,,Ik weet dat dit niet het resultaat is dat we wilden, maar het is belangrijk te weten wanneer het niet het juiste moment is", zei Gillibrand in een video die ze online plaatste.

De 52-jarige Gillibrand maakt zich hard voor zaken als ouderschapsverlof en abortusrechten en werd in het begin van de race gezien als een sterke kandidaat voor de Democratische nominatie. Ze trekt zich naar eigen zeggen terug omdat ze onvoldoende geld heeft opgehaald voor haar campagne en niet goed genoeg scoorde in de peilingen, waardoor ze zich niet kon kwalificeren voor het Democratisch debat van volgende maand. 

Momenteel zijn er bij de Democraten nog een twintigtal presidentskandidaten in de race. Behalve Gillibrand gooiden eerder ook onder andere gouverneur van Washington, Jay Inslee, voormalig gouverneur van Colorado, John Hickenlooper, en afgevaardigde van Californië,Eric Swalwell de handdoek in de ring. Momenteel staan Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren en Kamala Harris op kop in de peilingen.

Volledig scherm
Kirsten Gillibrand. © EPA