Lange rijen bij het vaccinatiecentrum in Belgrado, waar buitenlanders worden ingeënt met het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange rijen bij het vaccinatiecentrum in Belgrado, waar buitenlanders worden ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. © AP

Servië blijft met overschot aan vaccins zitten, omdat de eigen bevolking het niet vertrouwt

Wie het wachten op een coronaprik zat is, boekt een vaccinatiereis naar Servië. Het Balkanland heeft zoveel vaccins (over) dat iedereen die vorige week maar wilde een gratis prik kon halen. Inwoners van buurlanden maakten er massaal gebruik van.

 1. VS leggen Cuba nieuwe sancties op, Biden dreigt met meer maatregelen

  VS leggen Cuba nieuwe sancties op, Biden dreigt met meer maatrege­len

  De VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert. ,,Er zal meer volgen tenzij er een drastische verandering komt in Cuba, wat ik niet verwacht’’, zei Biden op een persconferentie na een bijeenkomst met Cubaans-Amerikaanse leiders in het Witte Huis.
 2. Nederland stopt tijdelijk met AstraZeneca-vaccin bij mensen onder de 60 jaar
  Play
  video

  Nederland stopt tijdelijk met AstraZene­ca-vac­cin bij mensen onder de 60 jaar

  Nederland legt het vaccineren van mensen onder de 60 jaar met het vaccin van AstraZeneca tijdelijk stil. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding is de melding van bijwerkingencentrum Lareb eerder vandaag dat een vrouw die het AstraZeneca-vaccin had gekregen, overleed aan een ernstige complicatie. Een verband met het vaccin staat overigens nog niet vast.
 3. Fransen pakken dit weekend weer massaal de koffers: ‘Dit is in niet één ander land denkbaar’
  PREMIUM
  Vandaag extreme zwarte zaterdag

  Fransen pakken dit weekend weer massaal de koffers: ‘Dit is in niet één ander land denk­baar’

  Het lijkt erop dat veel vakantiegangers de beruchte Zwarte Zaterdag in Frankrijk voor willen zijn. Op de Franse snelwegen naar de vakantieregio’s was het gisteravond al erg druk. De ANWB meldde 1015 kilometer file op het hoogtepunt. Vandaag wordt het er helemaal aansluiten, met extreme drukte op de snelwegen. Zelfs nu, in tijden van corona, gaat iedereen gelijktijdig de weg op. ,,Dit is in niet één ander land denkbaar.’’