Volgens politiek socioloog Dogu Ergil maakt de taal van Erdogan deel uit van de Turkse cultuur.
Volledig scherm
Volgens politiek socioloog Dogu Ergil maakt de taal van Erdogan deel uit van de Turkse cultuur. © EPA

‘Sla, sla totdat we Europa horen kreunen’

Met verbale agressie, die in Turkije applaus en stemmen oplevert, loop je in Europa tegen een rode kaart op. Dat ondervinden de Turkse president Erdogan en zijn ministers in de crisis met Nederland.

 1. Oud-burgemeester (53) van Belgische Aalst in haar slaap vermoord: ‘Haar kinderen zijn in shock’
  PREMIUM

  Oud-burgemees­ter (53) van Belgische Aalst in haar slaap vermoord: ‘Haar kinderen zijn in shock’

  De 53-jarige Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is in haar slaap vermoord door haar partner. Dat melden Belgische media vanochtend. ,,Onze jongens zijn compleet in shock. Je mama verliezen is het ergste wat een kind kan overkomen. En zeker op deze manier”, vertelt haar ex-man Frank Van Impe tegen dagblad Het Laatste Nieuws. ,,We horen dat de dader een crimineel verleden had. Daar wisten wij niks van.”
 2. Liefdevolle bruiloftsvideo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmerrie’
  PREMIUM
  VIDEO

  Liefdevol­le bruilofts­vi­deo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmer­rie’

  Wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn, eindigde gisteravond in een ramp van ongekende omvang. Door een gigantische explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet moest kersverse bruid Israa Seblina rennen voor haar leven. Haar bruidsfotograaf legde de angstaanjagende beelden vast die nu de hele wereld overgaan. ,,Onze droomplek veranderde binnen enkele seconden in een spookstad vol bloedende mensen. Het was een nachtmerrie”, laat de 29-jarige Amerikaanse aan deze site weten.