Volledig scherm
Roy Larner in het ziekenhuis, op een facebookfoto van zijn vriendin Louise. © facebook

Slachtoffer aanslag Londen krijgt cadeau met fikse dosis Britse humor

Als er één ding onaangetast blijft na de terreuraanslagen van de afgelopen maanden in Engeland, is het wel de onderkoelde Britse humor. Roy Larner (47) raakte zaterdagavond gewond bij de aanslag in Londen, zijn vrienden geven hem nu op zijn ziekbed advies voor de volgende keer.

Toen de drie terroristen zaterdagavond met hun messen dood en verderf zaaiden in de Borough Market, zaten Larner en zijn vrienden er bier te drinken. Larner, een fan van de beruchte Londense voetbalclub Millwall, stond op en gooide glazen en stoelen naar de terroristen om ze tegen te houden in hun terreurtocht. De confrontatie met de terroristen leverde de Londenaar steekwonden in zijn hoofd, nek, rug en vingers op. Hij belandde op de intensive care in het ziekenhuis.

Larner wordt vanwege zijn verzet (waarin hij niet de enige was) nu de 'Leeuw van London Bridge' genoemd. Met een knipoog naar de bijnaam van zijn favoriete voetbalclub Millwall: The Lions.

Roy ligt flink gehecht en ingezwachteld in het ziekenhuis. Zijn maten houden een inzamelingsactie voor hem, waarvoor al 12.000 pond binnen is. Maar zijn vrienden kwamen ook op bezoek in het ziekenhuis en staken hem op onderkoelde, Britse wijze een hart onder de riem, met een extra dikke uitgave van het tijdschrift Runner's World: Learn to Run