Volledig scherm
Een lijkwagen op de plek op de Brunssummerheide waar twee doden zijn gevonden. De man en de vrouw zijn door geweld om het leven gekomen. © ANP

Slachtoffers Brunssummerheide zijn vrouw van 63 en man van 68 jaar

De politie in Limburg heeft bekendgemaakt dat de slachtoffers die gisteren om het leven zijn gebracht op de Brunsummerheide bij Heerlen een man van 68 en een vrouw van 63 jaar zijn. Ze komen allebei uit Heerlen. 

Of de slachtoffers elkaar kenden, is nog onbekend. ,,Dat wordt nog onderzocht, dat willen wij ook graag weten”, zegt de woordvoerder. De politie wist gisteren al wie de man en vrouw waren maar wilde nog niks zeggen over hun leeftijd omdat nog niet alle nabestaanden waren ingelicht. 

De twee slachtoffers waren gisterochtend allebei een hond aan het uitlaten. 

Een wandelaar trof de dode vrouw tegen het middaguur aan bij het populaire hondenlosloopgebied aan de westkant van de Brunssummerheide. Deze ooggetuige belde de politie en trof even later ook nog een overleden man aan, op zo’n honderd meter afstand, vertelt hij aan deze krant: ,,Nadat ik het tweede slachtoffer had gevonden ben ik weer teruggerend om de politie te informeren dat er nog iemand was neergestoken. Dit verwacht je niet als je even de hond gaat uitlaten.” 

Het losloopgebied voor honden ligt in het zuidwesten van het 600 hectare grote natuurgebied tussen Heerlen, Brunssum en Landgraaf. Het gebied is populair onder wandelaars, fietsers en verenigingen in Zuid-Limburg. De rest van Nederland kent de heide vooral sinds de elfjarige Nicky Verstappen daar in 1998 dood gevonden werd.