Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Somalisch dorp weggespoeld door hevige regenval

In het oosten van Afrika zijn honderden doden gevallen door hevige regenval. Honderdduizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten. In Somalië is een dorp volledig weggevaagd door het water van overstroomde rivieren

Somalië, Oeganda, Rwanda, Kenia en Ethiopië zijn zwaar getroffen door het water. Naast het Somalische dorp is ook een ziekenhuis in Oeganda bijna volledig verwoest. 

Duizenden mensen moeten hun huis verlaten en ergens anders onderdak vinden. Veel mensen zijn naar hoger gelegen gebieden getrokken, waar ze worden opgevangen in scholen. De woordvoerder van de Oegandese premier zegt dat het coronavirus de situatie lastiger maakt. ,,Mensen moeten afstand van elkaar houden, maar hoe is dat mogelijk in een situatie als deze.”

In Ethiopië en Kenia zijn meer dan 100.000 mensen op de vlucht geslagen voor het hoge water. Ook in die landen verstoort het noodweer de bestrijding van het coronavirus. ,,De gevluchte mensen worden samengebracht in kampen, waar de kans groot is om het virus op te lopen”, aldus een medewerker van het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid.

Bekijk hieronder onze meest bekeken video's: