Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de dood van drie Nederlanders in het Spaanse stadje Coin. EPA/DANIEL PEREZ © EPA

Spaanse politie denkt aan zelfmoord bij drama dode Nederlanders

De Spaanse politie denkt dat de drie Nederlanders die dood zijn gevonden in het Spaanse plaatsje Coín (bij Málaga) zelf uit het leven zijn gestapt. De vrouw was terminaal en ook met haar man en haar moeder ging het niet goed. 

Hoe de 59-jarige vrouw en haar 89-jarige moeder zijn omgekomen, is niet duidelijk. De 62-jarige man bleek zich te hebben opgehangen. De vrouwen vertoonden geen sporen van geweld. Hun exacte doodsoorzaak is bijna niet vast te stellen, aldus de Spaanse politie. De man zou depressief zijn geweest, hebben omwonenden de Spaanse politie verteld. De 89-jarige vrouw was slecht ter been. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt inmiddels dat het om drie Nederlanders gaat. 

Afgelegen

Het drietal woonde al zo'n kleine tien jaar in het Spaanse plaatsje, waar overigens honderden  Nederlanders wonen. Het drietal stond nergens in Nederland meer ingeschreven. Sommige woningen in Coín zijn ver afgelegen, zo ook het huis waar de drie Nederlanders wonen. Zij huurden de woning. De zoon van de eigenaar van het huis vond het drietal gistermiddag. Zij waren toen al langere tijd overleden. Hun lichamen waren in verre staat van ontbinding.

De dood van het drietal heeft voor rumoer gezorgd in het stadje. Burgemeester Fernando Fernández heeft iedereen gevraagd niet te veel te speculeren en officiële onderzoeken af te wachten. Wel is duidelijk dat de Spaanse politie er vooralsnog vanuit gaat dat het drietal zelf voor de dood heeft gekozen.

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.