Volledig scherm
Lancering van de Falcon 9 herbruikbare raket van SpaceX voor de Amerikaanse luchtmacht in december vorig jaar in Cape Canaveral in Florida. © EPA

SpaceX ontslaat tien procent van personeel

Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat snijden in zijn personeelsbestand. Volgens een goed ingevoerde bron moet tien procent van de ruim 6.000 medewerkers op zoek naar ander werk, schrijven persbureau Reuters en de Los Angeles Times.

Topman Elon Musk, die ook Tesla onder zijn hoede heeft, wil geen aantallen noemen. In een verklaring bevestigde het bedrijf wel dat gekozen wordt voor ,,een slankere’’ organisatie. ,,Dat betekent dat we afscheid moeten nemen van een aantal getalenteerde en hardwerkende leden van ons team.’’

SpaceX verdient veel geld met onbemand ruimtevervoer van goederen voor de NASA naar het internationale ruimtestation ISS en commerciële en militaire satellietlanceringen voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarnaast gaat het bedrijf dit jaar waarschijnlijk voor de NASA astronauten naar het ISS vliegen. Ook wil SpaceX ruimtevluchten uitvoeren voor ‘toeristen’ en missies naar Mars uitvoeren. 

Het ontwikkelen van de benodigde technologie voor de torenhoge ambities kost miljarden dollars, zodat het bedrijf zich nu genoodzaakt ziet fors te snijden in het medewerkersbestand.

  1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

    Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

    Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.