De voormalige Spaanse koning Juan Carlos op archiefbeeld uit juni 2019 tijdens een stierengevecht in de arena in Aranjuez.
Volledig scherm
De voormalige Spaanse koning Juan Carlos op archiefbeeld uit juni 2019 tijdens een stierengevecht in de arena in Aranjuez. © AP

Spanje gaat oud-koning Juan Carlos niet vervolgen in Saoedische corruptiezaak

Het Spaanse Hooggerechtshof begint geen zaak tegen de gepensioneerde koning Juan Carlos. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de in 2014 afgetreden koning mogelijk strafbare feiten heeft gepleegd, was Juan Carlos destijds onschendbaar en kan tegen hem geen vervolging worden ingesteld. De speciaal voor deze zaak ingerichte kamer van de hoogste Spaanse rechters beëindigt het onderzoek en presenteert de bevindingen voor de kerst, zo meldden vrijdag verschillende Spaanse media op basis van bronnen bij het Hooggerechtshof.

 1. LIVE | Inspectie: Commerciële tester niet altijd even hygiënisch, viroloog Koopmans naar China
  Coronavirus

  LIVE | Inspectie: Commer­ciële tester niet altijd even hygiënisch, viroloog Koopmans naar China

  Commerciële testlocaties gaan niet altijd even hygiënisch te werk, constateert de Inspectie Gezondheidszorg. Zo is er het risico op kruisbesmetting tussen testpersoon en degene die de test uitvoert. De Inspectie zegt dat het merendeel van de bedrijven aan de richtlijnen voldoet, maar gaat wel strenger en gerichter controleren. De Nederlandse viroloog Marion Koopmans gaat, als lid van een internationaal onderzoeksteam, naar China om de herkomst van het coronavirus te achterhalen. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
 1. Trump zal Witte Huis verlaten als hij verliest
  Play

  Trump zal Witte Huis verlaten als hij verliest

 2. Chaos bij FvD nog groter na opstappen vier prominenten
  Play

  Chaos bij FvD nog groter na opstappen vier prominen­ten