Volledig scherm
De 55-jarige Jos Brech is in Spanje aangehouden. © Videostill

Spanje levert Jos Brech binnen enkele dagen uit aan Nederland

Een Spaanse rechter heeft bepaald dat de van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen verdachte Jos Brech binnen enkele dagen wordt uitgeleverd aan Nederland.

Brech werd vandaag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. De Nederlander is akkoord gegaan met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem.

Toen de Nederlandse politie gisterochtend vanuit Spanje de tip kreeg dat Brech daar verbleef, heeft de Nederlandse politie haar collega's aldaar ingeseind. Brech werd opgepakt door een speciaal team voor voortvluchtigen, het zogenoemde Fugitive Active Search Team.

Bekijk hieronder beelden van de aanhouding van Jos Brech:

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.