Franse vissers protesteren tegen de Britse opstelling in het conflict over de visserijrechten. ‘De regering van Jersey brengt ons om’, valt te lezen op een spandoek.
Volledig scherm
Franse vissers protesteren tegen de Britse opstelling in het conflict over de visserijrechten. ‘De regering van Jersey brengt ons om’, valt te lezen op een spandoek. © Siegfried Modola/Getty Images

Spanning over Frans-Britse visserijruzie groeit: ‘We zullen alles doen om Britse belangen te beschermen’

Groot-Brittannië en Frankrijk slijpen de messen voor een visserijoorlog. De Britten schenden volgens de Fransen de afspraken die zijn vastgelegd in het Brexit-akkoord. President Macron en premier Johnson ontmoeten elkaar dit weekend op de G20-top in Rome.

20 reacties

 • Nikos Smith

  1 jaar geleden
  Engeland is niet langer de grootmacht vsn vroeger en het schendt afspraak op afspraak. Duikboten die niet doorgaan visvergunningen etc. Ik begrijp de Fransen en de belangen van beide kanten. Rutte houdt spastisch vast aan het VK en gaat daarmee tegen de europeese belangen. Leuk in de tijd van Hendrik de 8 ste en het koningshuis, maar niet voor 2021. Rutte moet onze belangen behartigen en niet die van Engelse verraders. Of er anders gaan wonen. Vive le Europe!
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  @Jan Willem Roos: Je hebt het echt fout, ik ben geen regering, geen bank en geen bedrijf, slechts een sukkelige werknemer maar ik ben wel voor de EU en ons lidmaatschap. Is alles perfect? Nee, zeker niet, het blijft 'werk in uitvoering'. Maar als straks mocht blijken dat de NL pensioenen geindexeerd moeten worden (zie betreffende artikel) zijn EU tegenstanders de eersten die daarin meegaan en zeggen dat EU recht boven ons recht staat.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Maak u geen zorgen. Dit escaleert niet. Hoe de EU dit gaat oplossen? Nou, gewoon, zoals ze altijd alles "oplossen": met GELD. En hebben ze het even niet, dan drukken ze het gewoon bij. Meneer Mario Draghi vertelt ze wel even hoe dat moet. Niets aan het handje . .
 • Abdul Mehari

  1 jaar geleden
  @mike grond met die gedachte kunnen we iedereen wel hier heen halen! U beschrijft mooi het woord gelukszoeker. Men moet eens leren en begrijpen dat je zelf wat moet maken van je land
 • Abdul Mehari

  1 jaar geleden
  De franse vissers verzieken het voor iedereen. NL mag ook niet meer door rechtszaak Frankrijk pulsvissen. Europa heeft ook gestemd tegen EU. Nu is men verbaasd dat het niet werkt en men tegen EU is?