Spectaculaire redding van drenkeling door Franse politica op hoge hakken

videoEen lokale politica in Frankrijk lijkt uit te groeien tot een nationale heldin nadat ze op spectaculaire wijze een man redde die dreigde te verdrinken. De vrouw klom meters ver over een kabel die gespannen was tussen de kade en een boot. Niemand om haar heen stak een hand uit.

De politica in kwestie, Myriam Fogel-Jedidi, is oud-judokampioen. Ze was zaterdag op verkiezingscampagne in Lyon. ,,We zagen een man in het water liggen die niet meer bewoog en die zich nog maar net kon vasthouden aan een kabel’’, vertelde een campagnemedewerkster. ,,Myriam twijfelde geen moment en ging hem redden.’’

Op beelden is te zien hoe ze – in een net zwart pak en met laarzen met hoge hakken – over de kabel klautert. Het looprek een paar meter verderop was afgesloten en de kabel was de enige andere ‘verbinding’. Eenmaal op de boot aangekomen pakt Fogel-Jedidi een touw dat ze de man toewerpt.

Opmerkelijk

De te water geraakte man lijkt nauwelijks nog in staat zich vast te houden. Terwijl de politica hem probeert te helpen, komt ook de gealarmeerde brandweer ter plekke. Eén van de brandweermensen heeft een duikerspak en gaat het water in. De man kan vervolgens gered worden.

Opmerkelijk is dat niemand van de mannelijke politici ter plekke – die mee waren op campagne – een hand uitstak. Eén man filmde het wel allemaal met zijn telefoon, waarna de beelden op sociale media verschenen.

Volledig scherm
Myriam Fogel-Jedidi © Videostill
  1. Nederlandse stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’
    PREMIUM

    Nederland­se stagiaire (20) is giftige rook in Sydney spuugzat: ‘Ik wil niet meer in deze lucht zitten’

    Een Nederlandse vrouw die al enkele maanden stage loopt in de Australische stad Sydney zegt zich ernstig zorgen te maken om haar gezondheid. De hoofdstad is al wekenlang in een dikke rook gehuld als gevolg van tientallen extreme bosbranden. ,,Ik krijg hier erg veel last van prikkelende ogen, hoofdpijn en van mijn ademhaling. Dan moet ik echt binnen zien te blijven’’, zegt de 20-jarige Olina Bolta uit Hilversum tegen deze nieuwssite.