Michel Spekkers.
Volledig scherm
Michel Spekkers. © ANP

Spekkers: Ik doe dit juist voor nabestaanden MH17

Journalist Michel Spekkers heeft de nabestaanden van vliegramp MH17 nooit willen kwetsen door spullen ‘en mogelijk menselijke resten’ in een vuilniszak van een opslag bij de rampplek in Oekraïne mee te nemen. ,,Ik heb het juist meegenomen vóór hen, omdat ik het een schande vind dat alles daar nog ligt”, vertelt hij.

 1. Sal Köse (49) uit Zutphen mogelijk nog levend onder puin in Turkije, broer Yilmaz en vader dood gevonden
  PREMIUM

  Sal Köse (49) uit Zutphen mogelijk nog levend onder puin in Turkije, broer Yilmaz en vader dood gevonden

  Verdriet. Onzekerheid. Wanhoop. Het zijn gevoelens die vechten om voorrang bij de familie Köse uit Zutphen. Sal Köse (49), vader van twee kinderen, ligt mogelijk nog levend onder het puin na de aardbeving in Turkije. Voor zijn broer Yilmaz en hun vader, allebei ook uit Zutphen is er geen hoop meer. Hun lichamen werden vanochtend gevonden. ‘We bedelen om hulp, maar het komt maar niet.’
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?