Een verlaten Times Square.
Volledig scherm
Een verlaten Times Square. © REUTERS

Staat New York telt meeste besmettingen ter wereld

De staat New York telt de meeste coronabesmettingen ter wereld. Vandaag stonden 149.316 besmettingen geregistreerd.

Spanje heeft er 146.690 geteld. Daarna volgt Italië met 139.422 vastgestelde gevallen. Autoriteiten waarschuwden vorige week nog dat tussen de 100.000 en 240.000 Amerikanen kunnen sterven aan het coronavirus.

Dodelijkste dag 

New York beleefde gisteren de dodelijkste dag in de coronacrisis met het vaststellen van 731 sterfgevallen. De dag ervoor overleden 599 mensen aan het virus.

Het totale aantal sterfgevallen in New York staat nu rond 5500. Daarmee vallen er meer doden te betreuren dan er omkwamen tijdens de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001, waarbij 2753 mensen om het leven kwamen. 

Tekst gaat verder onder graphic

Explosieve toename

In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur bijna 2000 mensen overleden aan het coronavirus. In geen enkel ander land stierven binnen een etmaal zoveel mensen aan de gevolgen van het longvirus: 1939.

Het Amerikaanse dodental als gevolg van het virus bedraagt door de nieuwe cijfers 12.722. Alleen in Italië (17.127) en in Spanje (13.798) zijn tot nu toe meer mensen omgekomen sinds het begin van de pandemie.

Bekijk onze video's over het coronavirus in onderstaande playlist:

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.