Een verlaten Times Square.
Volledig scherm
Een verlaten Times Square. © REUTERS

Staat New York telt meeste besmettingen ter wereld

De staat New York telt de meeste coronabesmettingen ter wereld. Vandaag stonden 149.316 besmettingen geregistreerd.

Spanje heeft er 146.690 geteld. Daarna volgt Italië met 139.422 vastgestelde gevallen. Autoriteiten waarschuwden vorige week nog dat tussen de 100.000 en 240.000 Amerikanen kunnen sterven aan het coronavirus.

Dodelijkste dag 

New York beleefde gisteren de dodelijkste dag in de coronacrisis met het vaststellen van 731 sterfgevallen. De dag ervoor overleden 599 mensen aan het virus.

Het totale aantal sterfgevallen in New York staat nu rond 5500. Daarmee vallen er meer doden te betreuren dan er omkwamen tijdens de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001, waarbij 2753 mensen om het leven kwamen. 

Tekst gaat verder onder graphic

Explosieve toename

In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur bijna 2000 mensen overleden aan het coronavirus. In geen enkel ander land stierven binnen een etmaal zoveel mensen aan de gevolgen van het longvirus: 1939.

Het Amerikaanse dodental als gevolg van het virus bedraagt door de nieuwe cijfers 12.722. Alleen in Italië (17.127) en in Spanje (13.798) zijn tot nu toe meer mensen omgekomen sinds het begin van de pandemie.

Bekijk onze video's over het coronavirus in onderstaande playlist:

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota en Ohio werd zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.