De nieuwe beker heeft een deksel met een mondstuk. Een rietje is dus niet meer nodig.
Volledig scherm
De nieuwe beker heeft een deksel met een mondstuk. Een rietje is dus niet meer nodig. © Starbucks

Starbucks doet plastic rietjes in de ban

Vanaf 2020 zal Starbucks geen plastic rietje meer in je koude drankje prikken. Dat liet de koffiegigant zelf weten. Wereldwijd gebruikt het bedrijf zo’n miljard rietjes per jaar.

 1. Familie van Nederlandse die stierf na billenoperatie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’
  PREMIUM
  35

  Familie van Nederland­se die stierf na billenope­ra­tie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’

  Een Nederlandse nagelstyliste is maandag overleden aan de gevolgen van een omstreden operatie in Turkije, bevestigen bronnen rond de ingreep aan deze site. Het zou gaan om de zogenaamde Braziliaanse billenlift, een beruchte operatie waarbij de chirurg eigen vet van de patiënt overbrengt naar de bil om zo een rondere, vollere achterkant te krijgen. Vorig jaar overleed ook de 39-jarige Sharida Tuinfort uit Rockanje aan de gevolgen van zo’n cosmetische ingreep.
 2. Martine zat 24 uur lang ingesneeuwd op luchthaven Istanboel, en is nog niet weg
  PREMIUM
  Video

  Martine zat 24 uur lang inge­sneeuwd op luchthaven Istanboel, en is nog niet weg

  Vanuit Pakistan landde ze in winterwonderland Turkije. Wat normaal gesproken een simpele overstap is op de internationale luchthaven van Istanboel, liep door hevige sneeuwval volledig in de soep. Martine Hammink zat 24 uur vast op een van de drukste luchthavens van Europa en wacht nu in een hotel af wanneer ze toch door kan vliegen naar Nederland. ,,Het zal me niet verbazen als ik hier tot donderdag of vrijdag zit.”