Jonge Irakezen kijken naar het nieuws over de dood van Aboe Bakr Al-Baghdadi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge Irakezen kijken naar het nieuws over de dood van Aboe Bakr Al-Baghdadi. © REUTERS

Sterft met Al-Baghdadi ook IS? ‘Laten we niet te vroeg juichen’

Betekent de dood van Aboe Bakr Al-Baghdadi het einde van IS of de islamitische terreur? Nee, zegt terreurdeskundige Jelle van Buuren. ,,Laten we niet te vroeg juichen.’’

 1. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

  Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

  Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.
 2. Vlaamse corona-experts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’
  PREMIUM

  Vlaamse corona-ex­perts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’

  Dagelijks zo'n honderd nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Een toevloed van plus 32 procent in één week op de intensive care. ,,Dit is de achtste keer op rij dat de cijfers omhoog schieten. Of hier maatregelen bij horen, had een automatisme moeten zijn”, zegt de Belgische topviroloog Marc Van Ranst. Hoe kijken collega-viroloog Steven Van Gucht en intensivist Bart Nonneman naar de cijfers in hun land?
 3. Trump: ‘IS-leider al-Baghdadi stierf als een laffe hond’
  Play
  video

  Trump: ‘IS-lei­der al-Baghdadi stierf als een laffe hond’

  IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is dood. Dat bevestigt de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een toespraak in het Witte Huis. Speciale eenheden voerden op zaterdag een operatie uit waarbij de leider van Islamitische Staat (IS) is omgekomen. Hij zou zichzelf hebben opgeblazen met een bomvest toen de eenheden het gebouw bestormden waar hij zich verborgen hield. ,,Hij stierf als een laffe hond, rennend en huilend”, aldus Trump.