Volledig scherm
© JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Sterren blij met gelijke rechten homoparen

Dat getrouwde homoparen in de VS dankzij een beslissing van de hoogste rechters dezelfde sociale rechten krijgen als gehuwde heterostellen, is door Amerikaanse sterren woensdag met juichtweets begroet.

'Zo velen hebben hier zo lang voor gevochten. Wees trots', twitterde popster Lady Gaga. 'Yessss!!!!! Dit is een grote dag voor liefde en gerechtigheid', aldus actrice Olivia Wilde. Regisseur en acteur Ben Affleck schreef: 'Hallo gelijkheid'. Acteur Leonardo DiCaprio twitterde: 'Historische dag. Goed gedaan'.

Talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres feliciteerde iedereen met de uitspraak van het gerechtshof. 'Het is een buitengewoon mooie dag voor gelijkwaardigheid. Gefeliciteerd iedereen. En daarmee bedoel ik iedereen.'

De in Californië woonachtige rockzangeres Melissa Etheridge kondigde aan nog dit jaar te gaan trouwen met haar vriendin Linda Wallem. 'Ik kijk ernaar uit om mijn Amerikaanse burgerrechten te benutten en helemaal legaal met mijn liefde te kunnen trouwen', reageerde ze op een andere beslissing van het hooggerechtshof, die de weg vrijmaakt voor het homohuwelijk in Californië.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.