Van links naar rechts: Halbe Zijlstra (VVD), Kees van der Staaij (SGP), Arie Slob (ChristenUnie), Mona Kyzer (CDA), Premier Mark Rutte en Jesse Klaver (Groenlinks), woensdag in de Tweede Kamer voor een debat over de aankomende Europese Top.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Halbe Zijlstra (VVD), Kees van der Staaij (SGP), Arie Slob (ChristenUnie), Mona Kyzer (CDA), Premier Mark Rutte en Jesse Klaver (Groenlinks), woensdag in de Tweede Kamer voor een debat over de aankomende Europese Top. © anp

Steun in Kamer voor sobere opvang vluchtelingen

UpdateAsielzoekers die in Nederland mogen blijven, krijgen een sobere opvang. Ook de bijstandsuitkering kan voor hen op een andere manier worden geregeld. De Tweede Kamer kan zich vinden in voorstellen hiertoe van het kabinet.

 1. Beiroet in puin na gigantische explosie in haven, vier Nederlanders gewond
  2700 gewonden

  Beiroet in puin na giganti­sche explosie in haven, vier Nederlan­ders gewond

  In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft vanmiddag een grote explosie plaatsgevonden, vlak bij het historische centrum. Hierbij zijn zeker zeventig doden gevallen, meldt het Libanese Rode Kruis. Zeker 2700 mensen zijn gewond geraakt, onder wie de vrouw en de dochter van de premier en leden van de internationale vredesmacht Unifil. Een deel van het havengebied is weggevaagd, het dodental loopt in rap tempo op en de ziekenhuizen zitten overvol.
 2. Audi onder vuur na ‘seksistische' advertentie van klein meisje dat banaan opeet

  Audi onder vuur na ‘seksisti­sche' adverten­tie van klein meisje dat banaan opeet

  De Duitse autofabrikant Audi gaat diep door het stof voor het plaatsen van een controversiële afbeelding van een klein meisje dat al leunend tegen de voorkant van een rode sportwagen een banaan opeet. De foto, die is bedoeld om de nieuwe Audi RS4 te promoten, is na felle kritiek van de site van Audi verwijderd. ,,We bieden onze oprechte excuses aan voor dit ongevoelige beeld”, laat het miljardenbedrijf weten.