Volledig scherm
Stewardess Patrisha Organo deelde een foto van het moment op Facebook. Het gezichtje van de baby verborg ze achter een emoji om de privacy van het kindje en haar familie te beschermen. © Facebook

Stewardess geeft borstvoeding aan baby van passagier

Een stewardess van Philippine Airlines bleek woensdag de reddende engel tijdens een binnenlandse vlucht op de Filipijnen, toen bleek dat een moeder niet genoeg poedermelk voor haar baby bij zich had. De stewardess deelde het verhaal op Facebook.

Kort na het opstijgen hoorde stewardess Patrisha Organo, die zelf een dochtertje van bijna een jaar heeft, een baby aan boord van het toestel erg luid huilen. ,,Het was een geschreeuw waardoor je alles zou willen doen om te helpen”, schrijft ze op Facebook. ,,Ik benaderde de moeder en vroeg haar of alles in orde was.”

De moeder vertelde Organo in tranen dat ze zonder melkpoeder zat. ,,Ik voelde een steek in mijn hart. Er is geen melkpoeder aan boord”, zegt de stewardess. ,,Ik dacht bij mezelf: er is maar één ding dat ik kan aanbieden en dat is mijn eigen melk. En dat deed ik dus.”

Een collega bracht de moeder met het kind naar de pantry van het vliegtuig, ‘waar ik de baby borstvoeding gaf’, zegt Organo, die zichzelf beschrijft als een voorstander van borstvoeding.

,,Ik zag de opluchting in de ogen van de moeder”, voegt ze eraan toe. ,,Ik bleef de baby voeden tot ze in slaap viel. Ik bracht haar terug naar haar stoel en vlak voor ik vertrok, bedankte de moeder me uitdrukkelijk”, vertelt ze in haar Facebookbericht.

Organo zegt dat ze wist dat de vlucht haar altijd zou bijblijven omdat het haar eerste vlucht was in haar nieuwe functie van evaluator van het cabinepersoneel. Maar dat het zo zou aflopen, had ze natuurlijk nooit verwacht. ,,Bedankt Heer, voor de gift van moedermelk”, concludeert ze.

  1. BBC-kijkers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oetan tegen graafmachine
    video

    BBC-kij­kers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oe­tan tegen graafmachi­ne

    Televisiekijkers zagen gisteravond de nieuwe documentaire van Sir David Attenborough, Climate Change: The Facts. De bekende maker van wildlifedocumentaires luidt daarin de noodklok. Het gaat veel beroerder met onze planeet dan we denken. Eén beeld - een al wat ouder ingepast fragment - bleef de vele kijkers duidelijk bij: die van de orang-oetan, zittend op een boom, vechtend tegen een graafmachine die zijn leefomgeving bedreigt.