Volledig scherm
Premier Michel en zijn Britse ambtsgenoot May leggen een krans op het kerkhof Saint-Symphorien. © Belga

Stoet van Belgische premier Michel en Theresa May aangereden

Het konvooi van de Belgische premier Charles Michel en de Britse premier Theresa May is  vanochtend aangereden. Dat gebeurde na een herdenking op het kerkhof van Saint-Symphorien, nabij Bergen. Twee motoragenten raakten gewond. Beide staatshoofden zijn ongedeerd. Van opzet lijkt geen sprake.

Het ongeval gebeurde rond 10.40 uur op de A7 ter hoogte van Bergen, zegt Jonathan Pfund, woordvoerder van de Belgische rijkspolitie. De eerste minister was onderweg naar het militaire hoofdkwartier van de NAVO in Bergen toen een automobilist zich tussen de auto's van het konvooi voegde.

Tussen de wagens van Michel en May reden twee motorfietsen van de Henegouwse wegpolitie. Zij moesten uitwijken en botsten op de auto van Michel. De twee raakten lichtgewond. De premier zelf is ongedeerd. 

Spijtig ongeval

Michel, zelf ook motorrijder, zou onmiddellijk opdracht hebben gegeven het konvooi te stoppen. Zijn woordvoerder zegt tegen de krant De Standaard dat er sprake is van een ‘spijtig ongeval’. Naar verluidt is er geen sprake van opzet.

May bezocht vandaag samen met Michel de militaire begraafplaats van Saint-Symphorien nabij Bergen, in het kader van het herdenkingsweekend ter ere van 100 jaar wapenstilstand. Ze brachten er hulde aan de Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld.

  1. BBC-kijkers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oetan tegen graafmachine
    video

    BBC-kij­kers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oe­tan tegen graafmachi­ne

    Televisiekijkers zagen gisteravond de nieuwe documentaire van Sir David Attenborough, Climate Change: The Facts. De bekende maker van wildlifedocumentaires luidt daarin de noodklok. Het gaat veel beroerder met onze planeet dan we denken. Eén beeld - een al wat ouder ingepast fragment - bleef de vele kijkers duidelijk bij: die van de orang-oetan, zittend op een boom, vechtend tegen een graafmachine die zijn leefomgeving bedreigt.