Volledig scherm
Nordahl L. Inzetje: Maëlys De Araujo © Facebook/ Gendarmerie Nationale

Stoffelijk overschot van Maëlys (8) gevonden: 'Ik heb haar per ongeluk gedood'

Het stoffelijk overschot van het 8-jarige Franse meisje Maëlys is gevonden. Dat maakte de procureur van Grenoble tijdens een persconferentie bekend. Hoofdverdachte Nordahl L. gaf vandaag de plek aan waar hij haar begraven had. Hij gaf toe dat hij haar 'per ongeluk' om het leven gebracht heeft. De bloedsporen die in zijn wagen gevonden werden, gaven uiteindelijk de doorslag.

Volledig scherm
De 8-jarige Maëlys De Araujo. © Gendarmerie Nationale

De dader zou twee uur uitgetrokken hebben om alle sporen in zijn wagen te wissen. Toch werd op het dashboard DNA-materiaal van het meisje aangetroffen. De man gaf daarop toe dat Maëlys 'heel korte tijd' in zijn auto gezeten had. Het voertuig werd tien dagen geleden nog een tweede keer onderzocht, nu tot op het bot. De bloedsporen die daarbij in de koffer gevonden werden, brachten hem nog meer in het nauw. Uiteindelijk volgde nu een halfslachtige bekentenis.

L. kwam in de late voormiddag onder zware bewaking aan in Pont-de-Beauvoisin, de plek waar het meisje verdween. Vandaar trok het konvooi richting Domessin, de woonplaats van de voormalige beroepsmilitair en zijn ouders. Tot slot stond een moeilijk te bereiken locatie in Saint-Franc op het programma. ,,Dit gebeurde op zijn initiatief”, laat een bron dicht bij het onderzoek weten. 

Zoektocht

Maëlys bleef meer dan vijf maanden spoorloos. Het kind woonde samen met haar ouders, oom en zus een huwelijksfeest bij op 26 augustus in Pont-de-Beauvoisin, in het departement Isère. Rond drie uur ’s nachts - toen haar ouders een kijkje wilden nemen in de kamer waar de kinderen te slapen lagen - bleek het meisje plots verdwenen. Dagen- en wekenlang werd gezocht in kloven, bossen, meren en huizen. Zonder een spoor. Uiteindelijk werd één man aangehouden. L. zit tot de dag van vandaag in de gevangenis en werd officieel in verdenking gesteld van moord. Een bekentenis afleggen deed hij al die tijd niet.

Volledig scherm
Onderzoek eerder op de dag © AFP

Toch waren er genoeg aanwijzingen: speurhonden vonden op de parkeerplaats van de feestzaal DNA-sporen van het meisje, net als in de auto van de verdachte. Hoe die daar terechtkwamen, kon de man in eerste instantie niet verklaren. Ook camerabeelden waarop een schim te zien is op de passagiersstoel van zijn wagen wezen in zijn richting. En waarom verliet de verdachte die bewuste avond anders meermaals het feest?

Militair

De 34-jarige Nordahl L. is eveneens verdachte in de verdwijningszaak van de militair Arthur Noyer (24). De man verdween vorig jaar in de nacht van 11 op 12 april na een avondje stappen met vrienden. Noyer werd voor het laatst gezien rond 4.00 uur 's nachts, toen hij een lift probeerde te regelen. Na zijn verdwijning werd een onderzoek ingesteld dat uiteindelijk leidde naar L.

Volledig scherm
Archiefbeeld © AFP